Kitesurfen in Schellinkhout

De binnenwater kitesurfspot van Nederland!
De kitesurfspot in Schellinkhout is een grote baai aan het Ijsselmeer ten zuiden van het centrum van Schellinkhout. De kitesurf locatie is gemakkelijk te bereiken, door op de Zuiderdijk de afslag “De Laan” te nemen. Hier is genoeg plek om je auto gratis te parkeren. De parkeerplek is direct aan het grasveld waar er meer dan genoeg plek is om je kite op te tuigen!
Om in het water te komen kun je via het grasveld of via het zandstrand het water in lopen. Het water is tot wel 900 meter ver knie- tot heupdiep, hierdoor kun je blijven staan.

Wat Schellinkhout voor kitesurfen en lessen een ideale kitesurfspot maakt! Het water is vlak en kalm. De bodem van het water is bedekt met zand.

Kitesurf windrichtingen in Schellinkhout

De wind in Schellinkhout is er stabiel. Dit komt omdat er weinig bomen en gebouwen dicht bij de kitesurfspot staan. Dit maakt deze spot nog optimaler! Als de wind uit het Noordwesten, Noord, Oost t/m Zuid komt. Dan is de windrichtingen aanlandig in schellinkhout. Aanlandige wind is van groot belang voor de kitesurflessen omdat als er wat gebeurd tijdens het kitesurf kom je altijd weer gemakkelijk naar de kant. De kitesurf cursussen worden dan nog veiliger. Met de laatstgenoemde windrichtingen is Schellinkhout goed om te kitesurfen.

Check onze andere kitesurf locaties

ZANDVOORT
MUIDERBERG
MEDEMBLIK

Schellinkhout

  • Door de ideale kitesurf omstandigheden in Schellinkhout kan het soms erg druk zijn. Dit is geen probleem voor de kitesurflessen omdat de spot groot genoeg is om afstand te houden van de andere kitesurfers. Als je voor jezelf gaat kitesurfen op de spot, hou hier dan wel rekening mee dat je niet downwind van de spot begint, waar alle kitesurfers op een hoopje zitten.

  • Bij onze school staat de koffie altijd klaar.

  • Aan de kitesurfspot waar onze mobile kitesurfschool locatie is, is het gratis parkeren.

Zuiderdijk 54
Drechterland

Er is geen trein station in Schellinkhout

Bus 412.
Uitstappen bij bushalte De Dregt, Schellinkhout

Wil je les op deze locatie? Boek nu!

KLIK HIER!